„Indulj el!” néven rajtol az aktív turizmus tavaszi kampánya – VIDEÓ (turizmus.com)

Kirándulásra és a nemzeti parkok megismerésére hív az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. Az elmúlt időszakban – valószínűleg a járvány hatására is – egyre többen járják a természetet. 

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a tavaszi kampányában a nemzeti parki igazgatóságokkal együttműködve 50 könnyű túrát tervezett meg, amelyek kevésbé látogatott helyekre kalauzolják el a kirándulni vágyókat – írja a turizmus.com.

A kampány célja, hogy új lendületet adjon az országjárásnak, illetve a nemzeti parkok olyan természeti kincseit ismerjék meg a természetbe vágyók, ahol elkerülhetik a tömeget, biztonságosan pihenhetnek, miközben izgalmas új útvonalakat fedezhetnek fel.

A korlátozások feloldásával a turistaházak és a természetközeli élménylehetőségek bemutatásával fog folytatódni a kampány.

Magyarország tíz nemzeti parkja rendkívüli munkát végez a természet megóvása és az élővilág közönségnek történő bemutatása érdekében. Ezért az „Indulj el!” kampány kiemelten kezeli ezeket a védett területeket. Az aktivmagyarorszag.hu honlapra 50 új kirándulási javaslat került fel, melyeket a nemzeti parkok ajánlanak. Ezek között számos könnyű, családbarát, 10 km alatti túra szerepel, hogy akár a legkisebbek is végig tudjanak járni egy-egy szép útvonalat.