Indul a Strand és a B.my.Lake

Fesztiválozókkal népesült be ismét Zamárdi. A nyári fesztiválszezon csomópontjának számító városban a Strand fesztivállal egy időben rendezik az “elektronikus zene Mekkájaként” is emlegetett B my Lake-et. A szervezők százezres tömegre készülnek, a MÁV mentesítő járatokat is közlekedtet a következő négy napban a dél-balatoni vasútvonalon.

A MOL Nagyon Balatonnak köszönhetően az idei balatoni szezon lehet – hosszú idő óta – a leghosszabb- hangzott el a nyitónapon tartott sajtótájékoztatón. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője arról beszélt, hogy a ” MOL Nagyon Balaton” rendezvénysorozat az egyik legnagyobb jelentőségű összefogás a turizmus területén, Magyarországon. A négy éve indult programhoz ma már a Balatoni Régió legjelesebb eseményei csatlakoztak, olyanok, mint a Művészetek völgye, a Veszprém Fest, a Kultkikötő, a Balaton Sound, vagy éppen a KeszthelyFest és a Paloznaki Jazz Piknik. Ezzel együtt, a MOL Nagyon Balaton indulása óta tucatnyi, szórakoztató és egyben színvonalas rendezvény is elindult, így például, a STRAND és a B.my.Lake, melyek a nyár legvégén is százezres tömeget hoznak el a Balaton Régióba”

A MOL Nagyon Balaton alapítója rekord látogatottságra számít a meghosszabbított szezonban. Lobenwein Norbert beszámolója szerint a “ MOL Nagyon Balaton” indulása óta egyre tartalamasabb és izgalmasabb programok várják a régió vendégeit és ez a megnövekedett forgalomban is jól látható. A partner eseményeink mindegyike eddig látogatócsúccsal zárt, arra számítunk, hogy a szeptember 10-i záróeseményünkig egymilliónál is több vendég látogat el a MOL Nagyon Balaton programjaira” – tette hozzá.

Két fesztivál egy helyen: STRAND és B.my.Lake

Augusztus 24-től – 4 napon át – Zamárdi szabadstrandja egy helyen, egyszerre két fesztiválnak ad otthont. “Ma már hagyománynak számít, hogy augusztusban két, hiánypótlónak számító esemény tölti meg élettel a Balaton déli partját. A STRAND Fesztivál a Petőfi rádióval közös eseményünk, ahol a hazai zenei élet színe-java mellett nemzetközi sztárok is nagy számban színpadra lépnek. A B.my.Lake, a strand keleti oldalán különleges elektronikus zenei felhozatalával vívta ki a hazai és a nemzetközi közönség figyelmét. Mindkét fesztivál igencsak emberléptékű, de így is a régió egyik legnagyobb eseményének számít, hiszen összességében százezernél is több vendéget várunk Zamárdiba e 4 nap alatt” – mondta el Fülöp Zoltántól, a VOLT Produkció vezetője.

A STRAND Fesztivál hazai nagyágyúi között igazi különlegességeket találunk. Kevés nyári fesztiválkoncertje közül az utolsót itt tartja a Punnany Massif, de a száznál is több fellépőt számláló programban jelen lesz a 25 éves Quimby, a Tankcsapda, a Szabó Balázs Bandája, a Brains, míg a Wellhello és a Halott Pénz pedig a szombati nap két főszervezőjeként nemcsak koncertet ad, de kedvenc előadóikat is színpadra hívja majd.
A nemzetközi mezőny is igencsak erősre sikeredett idén: a Hurts, Tom Odell, Caro Emerald, a Lost Frequencies, a Hollywood Undead, az Asking Alexandra, Jamie Woon és még jó néhányan szerepelnek az illusztris line-upban.

Minden eddiginél erősebb programmal és számos újítással nyitja meg kapuit a negyedik B.my.Lake Fesztivál. Nem túlzás azt mondani, hogy Európa egyik legparádésabb line-upja várja idén az underground elektronikus zene közönségét Zamárdiban: Carl Cox, Richie Hawtin, Solumon, Luciano, Nicola, Moudaber, Joseph Capriati, Dubfire, Kollektiv Turmstrasse, Guy J, Gregor Tresher, Stephan Bodzin és még nagyon sokan mások garantálják a feledhetetlen 4 napot. Ilyen felhozatallal nem találkozunk egyhamar hazánkban. A nyár egyik legjobban várt elektronikus zenei rendezvényének koncepciója változatlan: 3 színpadon, egymást váltva, több mint 70 DJ és Live act sorakozik fel.

Nyárzáró a Kiscsillaggal és a Kálibulival

Az idei nyáron – a MOL Nagyon Balaton keretében – már két alkalommal koncertezhetett ezer fős rajongótáborával egy-egy zenekar a Balaton közepén. Szeptember 10-én a Kiscsillag és közönsége lehet részesen ennek a nem mindennapi élménynek. Két komp kapcsolódik össze a Szántód révben és kezdetét veszi a 2 és fél órás utazás Lovasiékkal és a Kiscsillag dalaival.
Kálibuli 3. szeptember 17-én az Északipart magazin szervezésében
Köveskálon harmadszor gourmet- és kulturális boutiqfesztivál szeptember 17-én : előadások, borkóstoló, degusztációs menük, élőzene, este buli…Nem csak kóstolni lehet a legjobb érttermek és 10 fantasztikus északi parti borászat kínálatából, hanem fűbenülős, beszélgetős előadások is lesznek: a gasztronómia és az egyéb élvezetek kapcsolata, útkeresés a magánéletben és a vállalkozásban és merre tovább Balaton….

Gyakrabban járnak a vonatok szerdától vasárnapig

A Mávinform tájékoztatása szerint rendezvényre való eljutás megkönnyítése érdekében a program ideje alatt a dél-balatoni vonalon a szokásosnál több kocsival közlekednek a szerelvények, és mentesítő vonatok is járnak. Az utazáshoz érdemes igénybe venni a Balaton-Mix kedvezményt, amelynek részleteiről itt találnak információkat: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balaton-mix-balatoni-napijegy-0.

(17:35)