Ilyen volt a Dog Beach Fest, a legnagyobb balatoni kutyás fesztivál (tvkeszthely.hu)

Igazi örömünnep volt kutyáknak és gazdiknak a Balaton legnagyobb kutyás fesztiválja, a Dog Beach Fest. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben kutya-úszóverseny, trükkverseny és tombola is várta az érdeklődőket.

 

A felelős kutyatartást népszerűsítő programokat kiemelten fontosnak tartják a Dog Beach Fest szervezői. Emellett igazi kutyás kikapcsolódásra is volt lehetőség a piknikkertben. Voltak olyanok, akik először látogattak el a helyre, és nem bánták meg, hogy odamentek.

A kutyás strand feeling sokakat elragadott, mellette a kitelepülő partnerektől a gazdik tippeket kaphattak a kis kedvencek táplálásával, egészségük megőrzésével kapcsolatban. A balatoni fürdés volt az egyik legnépszerűbb tevékenység.

Forjánné Kovács Dóra:„Két éve kezdtünk el ide járni, akkor először még csak kétszer voltunk egy nyáron, azóta egyre sűrűbben jövünk, ahogy lehetőségünk adja. A kutyusom egy keverék kutyus, Virslinek hívják, ő örökbefogadott, nagyon szeret fürödni és nagyon jól érzi itt magát a többi kutyussal, és ugye, hogy sokat játszani, meg fürödni.” 

Az ország minden részéről érkeztek a Dog Beach Festre. A töretlen siker nem csak a változatos programoknak köszönhető, hanem annak is, hogy igazi kutyabarátok a hely üzemeltetői és a strandra kilátogatók is.

Sziládi-Kovács Tiborüzemeltető, Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert: „.A Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és strand egy olyan közösségi élményt nyújt a kutyásoknak, ami nagyon ritka ebben a országban, hiszen egy olyan közösségi térről beszélünk ahol barátságok születnek, kutyák haverkodnak és bandáznak együtt. A kutyajátszótéren tudnak játszani és természetesen a Balaton miatt együtt tudnak csobbanni. ”

A Balaton-parti kuriózum a strandra kilátogatók elmondása szerint egy kutyás paradicsom. A nyár folyamán még lesznek programok a kutyás parkban. Augusztus 31-ig minden nap látogatható, szeptember közepéig pedig hétvégenként lesz nyitva a piknikkert.  

(Fotó: tvkeszthely.hu)