Idős asszonytól rabolt egy siófoki börtönérett (privatkopo.hu)

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen – azóta már ismertté vált – tettes ellen. Az eljárás adatai alapján 2019. június 11-én, az esti órákban egy férfi Siófokon fellökött egy kerékpárral közlekedő asszonyt, aki elesett és megsérült.

Miután fellökte a nőt, erőszakkal elvette a táskáját a benne lévő értékekkel és mobiltelefonnal, majd egy biciklivel elhajtott a helyszínről.

A férfit menekülés közben egy szemtanú megpróbálta feltartóztatni, akit az elkövető a dulakodás során egyszer ököllel megütött, amelyet követően a táskát és a biciklit hátrahagyva az eltulajdonított telefonnal a kezében elszaladt.

Az adatgyűjtés során a rendőrök látókörébe került egy 21 éves helyi lakos, akit 20 percen belül, nyomkövető kutya segítségével elfogtak és előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A nyomozók Sz. Gábort gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság 2019. június 13-án rendelt el – írja a privatkopo.hu.