Idén is keresik az év vállalkozóját Balatonfüreden

Rendhagyó módon, de idén is megrendezésre kerül a Turisztikai Évadnyitó az online térben, ahol megválasztják a 2020-as év turisztikai vállalkozóját.Olyan turizmus szektorban tevékenykedő szakember – vállalkozó, cégtulajdonos, vállalkozásvezető, üzletember – kaphatja meg, akinek a gazdasági és közéleti szerepvállalása, társadalmi felelősségvállalása, valamint vállalkozói és üzletemberi tevékenységének sikere és hasznossága példaképül állítható a helyi gazdaság többi szereplője és a társadalom minden tagja számára az elmúlt 2020-as évet tekintve, kiemelten a Covid okozta korlátozások közepette mindent megtéve a nyitva tartás és a dolgozók megtartása érdekében alkalmazkodással, innovatív tevékenység módosítással vagy bármi más módon. Az első három jelöltet a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöksége választja, míg a negyediket Balatonfüred város lakói!

Mennyi a város turisztikai bevétele? Melyek a legfontosabb fejlesztési elképzelések? Mire van pénz, és milyen lehetőségekkel lehet számolni? A koronavírus okozta nehézségek ellenére milyen ötletekkel lehet segíteni a helyi turisztikai szektor szereplői?

Ezekre a kérdésekre keresik a választ a március 3-án, szerdán, 14 órakor kezdődő online programon.
Tájékoztatót tart Bóka István polgármester, Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője, valamint Schmidtné Kositzky Anett, a Balatonfüredi Kulturális Nonprofit Kft igazgatója.

A program keretében átadják az Év balatonfüredi turisztikai vállalkozója díjat. Tavaly az elismerést Márton Sándor, a Bagaméri Fagylaltozó tulajdonosa vehette át.

Három jelöltet az elnökség állít, míg a negyediket a közönség szavazza meg. A négy jelölt vállalkozás közül az évadnyitó résztvevőinek szavazatai alapján a legtöbb voksot kapó nyeri el a 2020-as Év Turisztikai Vállalkozója Díjat.

A közönség jelöltjeire itt van lehetőség online szavazni. A szavazás február 28-án éjfélkor zárul.

A turisztikai egyesület szolgáltatásairól, valamint az egyesületi taggá válás menetéről bővebb tájékoztatás a turizmus.balatonfured.hu oldalon olvasható.