Idén is Siófokon zárul a futószezon

 

November 16-17-én többezren búcsúztatják a futószezont Siófokon, a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton távjain. A jó hangulat garantált, az időjárás viszont mindenkinek meglepetés, hiszen volt már 0 fok és hóesés, 16 fok és szikrázó napsütés és közte minden más – írja a Budapest Sportiroda.

Az eddig megszokott, évek óta hagyományosan választható távok várják idén is a futókat.

Félmaraton:
– egyéniben: szombaton vagy vasárnap
– egyéniben 2 részletben: szombat délelőtt a táv 2/3-át, majd szombat délután a táv 1/3-át megtéve
– párban, a távot felezve

Maraton:
– egyéniben 1 nap alatt 3 részletben: szombaton háromszor is rajthoz állva, délelőtt a maratoni táv harmadát, dél körül egy félmaratont, majd levezetésként a maratoni táv hatodát lefutva
– egyéniben 2 nap alatt 2 részletben

– egyéniben 2 nap alatt 3 részletben: szombat délelőtt  1/3 maraton versenyszámban, délután a maratoni táv 1/6-át, majd vasárnap egy félmaratont teljesítésével

– párban 2 nap alatt 3 részletben: szombat délelőtt egymást váltva 1/3 maratont, majd délután egyénenként az 1/6 maratont, majd másnap a páros között egyenlő arányban megosztva a félmaratont teljesítve.

A maratoni táv 1/3-a teljesíthető egyéni indulóként vagy párban is egyenlő arányban megosztva egymás között a távot.  A rövid távok szerelmesei pedig választhatják az 1/6 maratoni távot is.