Idén is meghirdeti a város a Virágos Balatonfüredért versenyt

A városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: a város egyre ápoltabb és vonzóbb legyen. A városszépítő lakossági mozgalomra április 12-től várják a jelentkezéseket.

A hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ingatlan és lakás tulajdonnal rendelkező bejelentett állandó lakosok és a városi intézmények támogatott virágvásárlási lehetőséget vehetnek igénybe – írják a város honlapján.

A mozgalom keretében az önkormányzat a jelentkezések sorrendjében a lakosságot maximum 1200 főig, személyenként 3400 forinttal, és 15 városi intézményt, tízezer forinttal tervezi támogatni. A kertek, balkonok versenyét az elmúlt évekhez igazodva ezúttal sem hirdették meg.

Jelentkezni kizárólag elektronikusan lehet. A támogatott virágvásárlási lehetőség igénybevételéhez április 12-től fogadják a jelentkezéseket, itt a honlapon. A jelentkezési lehetőség a megadott határérték elérése esetén automatikusan lezárul.

A támogatott virágvásárlási lehetőséget abban a kertészetben lehet igénybe venni, amelyet a jelentkezési lapon bejelöltek.
A Sylvestris Kertcentrumban április 17-től, a Balaskó kertészetben pedig április 24-től lehet ezt megtenni egészen május 15-ig.

A virágvásárlási támogatást igénybe vevőknek, vásárláskor, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolniuk kell, hogy balatonfüredi állandó lakosok és ingatlanonként csak egy személy, egy kertészetben veheti igénybe a támogatást.