Idén is megfőzik Jókait, lehet nevezni a versenyre (balatonfured.hu)

A Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményét, a Jókai-bableves főzést idén is megrendezik április 28-án. A verseny helyszíne ezúttal is a hangulatos Koloska-völgy lesz. A Balatonfüredhez több szállal kötődő Jókai Mórnak állít emléket immár több mint húsz éve a rendezvény sorozat, amely a tóparti város egyik emblematikus eseménye.


A XXVII. Jókai Napok programjaként, idén 15. alkalommal rendezik meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt, melyre 3 fős csapatok nevezését várják. A rendezvény kulturális programjai mellett az egyik legnépszerűbb esemény a Jókai-bableves főzés a Koloskában. Tavaly mintegy hatvan csapat főzött, ennyiféle Jókai-bablevest lehetett kóstolni.

A főzőversenyt április 28-án, szombaton, 10 órától tartják a Koloska-völgyben. A völgy természetvédelmi terület, ezért a szervezők kérik lehetőség szerint a műanyagok mellőzését, sőt a zsűrizésnél és a kínálásnál szempont lesz a környezetvédelem. A verseny programja itt olvasható. Nevezni április 13-ig lehet, itt tölthető le a jelentkezési lap.

Nemcsak a bablevesek versenyeznek, hanem a legötletesebb elnevezésű csapat is díjat kap.

A főzőversenyről további információ a 87/788-456 vagy a 06/30-378-1231-es telefonszámon kérhető.