Idén is lesz borünnep az “Óriások szőlőkertjében”

Hamarosan megkezdődik a borünnep Badacsonyban. Az északi part népszerű településén a kiváló helyi borok mellé színes kulturális programokat, koncerteket is kínálnak a látogatóknak a Badacsony Bor7 elnevezésű, már hagyományos rendezvényen, július 15-e és 31-e között .

A hivatalos megnyitót ugyan július 16-án, szombaton tartják, de a programok már előző nap megkezdődnek az “Óriások szőlőkertjének” is nevezett Badacsonyban.

A standokon bárki  megtalálhatja a kedvére való nedűt, hiszen 17 napon át 14 badacsonyi pincészet kiváló borai mellett a Badacsonyi Pálinkaház helyi, eredetvédett területéről származó szőlőfajtákból és törkölyeikből készült italait is megkóstolhatják a vendégek. E mellett pedig számos más kulináris élvezet, valamint kulturális csemege várja az érdeklődőket.

Az éttermek a rendezvény ideje alatt Bor7 menüket kínálnak a borok ízlelgetése közben megéhezett vendégeknek.

A játékos kedvű borbarátokat – az előző évhez hasonlóan – idén is pecsétgyűjtő nyereményjátékra hívják a kiállítók és az éttermek.

A Magyarországi Kádárok Egyesülete  a „Mi már a szüretre készülünk” szlogen jegyében kádárbemutatót tart, a vállalkozó kedvű vendégeket is beavatják a szakma rejtelmeibe.

A részletes program Badacsony hivatalos weboldalán megtalálható.

(09:35)