Idén először ülésezik a Balaton Fejlesztési Tanács – online

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) 2021.02.19-én, pénteken 10 órától tartja idei első rendes ülését, online – közölték a szervezők. A tanács ülései nyilvánosak, azonban az ülésen történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A témák közt szereplő Balaton Kiemelt Térség területi folyamatairól, valamint a Stratégiai és Operatív Program tervezésének állásáról előző nap, már csütörtökön is szó lesz egy online munkacsoport ülésen.

 

Az  ülés a ZOOM webinárium szoftwer eszköz alkalmazásával valósul meg. Az online ülésen való részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

A bejelentkezéshez szükséges információkat az ülést megelőzően a regisztrálók részére küldik meg a szervezők. (Regisztrációra a bftkht@balatonregion.hu központi e-mail címen, vagy a 84/313-346-os telefonszámon keresztül van lehetőség.) 

A meghívó a BFT honlapján is elérhető.

 

Napirendre kerülő témák:

Az ülésen egyebek közt szó lesz a Balaton-fejlesztéshez kapcsolódó kormányzati feladatokról, a tagszervezetek tevékenységéről és idei terveiről, a BFT idei munkatervéről, költségvetéséről. Téma lesz a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat idei tervezése, a régió területfejlesztési programjának társadalmi egyeztetés utáni változata, és a térség monitoringjának előzetes jelentése.

 

Két téma már csütörtökön terítékre kerül 

A Balaton Fejlesztési Tanács 2021. február 19-i ülésén két önálló napirendi pontban kerül tárgyalásra a kiemelt térség 2020. évre vonatkozó területi monitoring jelentésének előzetes változata, valamint a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény értelmében a 2021-2027 közötti programozási időszakra történő felkészülés jegyében végzett térségi tervezés státuszjelentése.

Mivel a térség aktuális társadalmi-gazdasági folyamatai, valamint a Balaton Kiemelt Térség fejlesztési dokumentumainak tartalma nagy érdeklődésre tarthatnak számot, a Balaton Fejlesztési Tanács soron következő ülését megelőző napon online fórum keretében bemutatásra kerül a két témakör szakértő munkatársaink prezentálásával.

Időpont: 2021. február 18. (csütörtök) 9:30h.

Tárgy: Online fórum a Balaton Kiemelt Térség területi folyamatairól valamint a Stratégiai és Operatív Program tervezésének állásáról

Az online fórum tervezett programja:

9:30 – 9:35 Csatlakozás a rendezvényhez, köszöntő (dr. Molnár Gábor ügyvezető igazgató, Balaton Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.)

9:35 – 10:00 A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet társadalmi-gazdasági folyamatai a területi monitoring adatok tükrében (Dombi Gábor szociológus, kutató, Balatoni Integrációs Kft.)

10:00 – 10:30 A Balaton Kiemelt Térség Stratégiai Program társadalmi egyeztetésének eredményei és az Operatív Program egyeztetési változatának tartalma (Fekete Károly geográfus, kutató, Balatoni Integrációs Kft.)

Technikai információk:

Az online munkacsoport ülések a ZOOM program használatával kerülnek megrendezésre. A megbeszélésekhez való csatlakozás az azonosítóval vagy közvetlen elérést biztosító linkkel lehetséges.

https://us02web.zoom.us/j/82896431473?pwd=NHJRVzdMZ2oyOFFyS2FoTmNobUlMZz09

Meeting ID: 828 9643 1473,

Passcode: 916878