Idén a Balatonhoz érkezik a BORUM

A BORUM, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma 2013-ban indult útjára. Mindegyik találkozót más-más történelmi borvidéken rendezték meg. Idén március 4-6. között a Balatonfüred-csopaki borrégióba tartozó Alsóörse és Felsőörsre várják a BORUM tagjait. A programra ellátogatók szakmai előadások segítségével ismerkedhetnek meg a legújabb borászati trendekkel, lehetőségekkel. 

A rendezvényen megszervezik a fehér-, rozé- és vörösborok versenyét – közölték a szervezők honlapjukon.  A verseny utolsó napján minden kategóriában győztest hirdetnek: a kategóriagyőztesek közül a szakmai zsűri visszakóstolással választja ki a verseny nyertesét, mely a “Magyarországi Református Egyház Bora – 2022” címet viselheti majd. Idén már harmadik alkalommal a kistermelők számára is külön versenyt hirdetünk: a legjobb forgalombahozatali engedély nélküli bor a „Református Közéleti és Kulturális Alapítvány Bora – 2022” címet érdemli ki.

A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A Református Gasztrokulturális Programokhoz jelenleg három nagyobb esemény tartozik, melyet évről-évről megrendeznek: a tavaszi BORUM és az őszi Református Ízek Találkozója mellett még a termésért hálát adó istentiszteletre is várjuk a résztvevőket.