Kőröshegy: húsvéti tulipánszüret állatsimogatóval

Harmadszor tartanak idén tulipánszüretet a Kőröshegyi Levendulásban. Az április 19-től 22-ig 9.00-18.00 között nyitva tartó birtokon állatsimogató és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.

A tulipánszüretre készülve rengeteg, szám szerint 100.000 hagyma tulipánt ültettek a tulajdonosok. Emellett 15.000 nárcisz isföldbe került, hogy minél több látogatónak jusson a csodaszép virágokból.

A fontosabb tudnivalókat is összegyűjtötték, hogy a látogatók minél több élménnyel gazdagodhassanak:

A leszedett tulipánokhoz spárgát és fehér kötözőszalagot adnak ajándékba, de a díszes virágkölteményekhez csipke- és díszszalagokat is vásárolhatnak.

Metszőolló kölcsönözhető 500,- Ft letéti díj ellenében.

A virágokat fajtánként 50-150 Ft/szál áron lehet megvásárolni, de belépődíjat nem kell fizetni.

A négylábúakat sem kell kerítésen kívül hagyni, mert bevihetőek.

Akik palántát szeretnének vagy 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékeket, a birtokon a helyük.

Kosarakat a virágszedéshez és a fotózáshoz is lehet kölcsönözni, melyek szintén megvásárolhatóak lesznek.

Jobb időben érdemes piknikezésre készülni, borongós napokon pedig gumicsizmába bújni.

A birtok Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett felkanyarodva egy földes út végén található, gyönyörű balatoni panorámával. Parkoló van, buszmegálló közvetlenül a földút bejáratánál található.

Aki szeretne egy kellemes kirándulást szervezni a Balaton mellé és ezt kiegészítené egy kis tulipánszedéssel is, az remekül fogja magát érezni!

Információ: Kőröshegyi Levendulás