Megkezdődött a Húsvéti Nyuladalom Siófok főterén – Ingyenes családi programkavalkád

Siófok főterén március 29. és április 1. között mindenkit vár az év első nagy fesztiválja, a Húsvéti Nyuladalom. Sztárfellépők, színes családi és gyerekprogramok, borterasz, gasztro- és kézműves vásár nyitja a tavaszt Siófokon – áll a város közleményében.

 

Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojáskvíz, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat Siófokon. A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group’N’ Swing zenekar. A Balaton Táncegyüttes jóvoltából igazi hagyományőrző locsolkodásban is része lehet az érdeklődőknek, és megkóstolhatják a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicsét is az eseményen.

Nagypénteken délelőtt a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség együtt tart közös mentési bemutatót a Víztorony tövében, ahol a „Város Hősei” látványos gyakorlattal hívják fel a figyelmet a biztonságra és a megelőzés fontosságára. Az estét a Pavane Zászlóforgatók színes felvonulása alapozza meg, majd a Hot Jazz Band magyar filmslágerei csendülnek fel és nyitják meg az ünnepi eseményeket. A Levendula és Csupa-Csoda játszóház gyermekfoglalkoztatói, a kézműves vásár, a gasztro kitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a kisebbeket a Lóca Együttes koncertje várja a színpadnál, a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak, majd a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében a rendezvény látogatói is közreműködhetnek. Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Mihályi Réka várja a gyerekeket, este pedig felejthetetlen koncertet ad Zoltán Erika.

Húsvétvasárnap hetedik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről. Az 1600 m-es méteres távot a legkisebbek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik. A programon bemutatkozik #hashtEGG Toyee, a világ egyetlen #selfie Tojás kabalája és a verseny végén elkészül a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicse a Fő téren. Délután a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lesz a színpadon a kicsik legnagyobb örömére, este pedig a Group’N’ Swing zenekar Gatsby Night koncertje gondoskodik a fergeteges hangulatról.

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják a rendezvény látogatóit. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek elmondhatják kedvenc húsvéti verseiket és igazán autentikus élményt nyújt a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázó bemutató a Balaton Táncegyüttessel, délután kisállat-bemutató és a Zabszalma együttes zárja a siófoki húsvéti kavalkád programját.