Hosszú ideig vendégünk marad az igazi nyár (Időkép.hu)

Az Időkép előrejelzése szerint egészen a jövő hét végéig kitart a meleg, nyári idő, egy-egy frissítő zápor is csak elvétve lehet.

Szombaton sok napsütésre, kánikulára van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csupán délen, délkeleten, esetleg a középső tájakon alakulhat ki egy-egy helyen átmenetileg frissítő futó zápor, esetleg zivatar. Néhol élénk lehet az északkeleti szél. A legmelegebb órákban 31-35 fokot mérhetünk.
Balaton: 24 °C.

Vasárnap is kánikulára, 30-35 fokos maximumokra, sok napsütésre számíthatunk, egy-egy helyi zápor, zivatar csak néhol a Dunántúlon és délen fordulhat elő. Az északi-északkeleti szél helyenként megélénkülhet, zivatarok idején azonban erős lehet.

Hétfőn egy-két fokkal mérséklődhet a hőség, de marad az alapvetően napos idő, csupán néhol a Dunántúlon és északon, északkeleten fordulhat elő egy-egy helyi zápor, zivatar. A légmozgás nem lesz jelentős.

A meleg nyári idő egészen a jövő hét végéig kitart sokfelé 30 fok körüli, illetve afölötti maximumokkal. A napsütés mellett kedden és szerdán a Dunántúlon és a középső tájakon elszórtan, keleten néhol, csütörtökön csupán egy-egy helyen nyugaton fordulhat frissítő zápor, zivatar. A szél zivatarok idején feltámadhat – írja az idokep.hu.