Hőség – vízosztás a nagyobb vasút- és buszállomásokon

A budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, köztük Siófokon és Fonyódon is ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START a hőségriasztás ideje alatt – közölte a MÁVINFORM. 

Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá vidéken, a Balaton körül a siófoki, fonyódi, tapolcai, valamint veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja – addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

A Volánbusz az autóbusz-állomások területén biztosítja az utasok részére a méltányolható mennyiségű ivóvízzel (csapvízzel) történő ellátást. Ezen felül a Volánbusz 31 °C feletti nappali hőmérséklet esetén hétvégén és munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon ásványvizet oszt: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.