Horgászbarát településeknek írtak ki pályázatot (balatonihal.hu)

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, valamint a Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége támogatásával idén először került kiírásra a Horgászbarát település című pályázat a Balaton-parti települések számára.

A pályázat során vizsgáltak minden olyan települést, amelynek közvetlen vízparti területe van, közülük szakmai szempontok alapján választottak ki négy települést – olvasható a Balatoni Halgazdálkodási Zrt honlapján.  Ezen szempontok között szerepelt a horgászható partszakaszok hossza és időbeli használhatósága; az önkormányzat és a helyi horgászegyesület kapcsolata; az önkormányzati tulajdonú, de a horgászturizmus rendelkezésére bocsátott javak (pl. stég, csónakkikötő, sólyahely, egyéb ingatlan, stb.), valamint a horgászversenyekkel és egyéb horgászrendezvényekkel való együttműködés, területek biztosítása.

A kiválasztott négy település közül a horgászok szavazással választhatják ki a nyertes települést. Szavazni a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Facebook oldalán 2019.09.18. és 2019.09.25. között lehetséges. A szavazók között 1 db éves balatoni területi horgászjegyet sorsolnak ki. A nyertes kizárólag olyan személy lehet, aki a 2019. évre érvényes állami horgászjegyet tud felmutatni a nyeremény kihirdetésekor. Ezzel szeretnénk ösztönözni, hogy elsősorban balatoni horgászok szavazzanak – áll a felhívásban.

A Pályázat nyertese anyagi támogatást kap, melyet a horgászturizmus támogatására lehet felhasználni. Emellett a nyertes település a legnagyobb forgalmú útjának két belépési oldalán HORGÁSZBARÁT TELEPÜLÉS, BALATON 2019. tábla elhelyezésére szerez lehetőséget.

A kiválasztott települések listája, és az indoklás a társaság honlapján, a balatonihal.hu oldalon olvasható.