Hévízt népszerűsítették Rómában (zaol.hu)

Hévíz is bemutatkozott a római hungaricumkiállításon, ahol a delegáció a fürdőváros turisztikai és egyházi kapcsolatait igyekezett erősíteni.

Papp Gábor polgármesterhez Miklós Beatrix, a Hungarikum Programiroda hévízi vezetője, a város turisztikai egyesületének elnöke, Kiss László esperes-plébános és Szalontai István pókaszepetki plébános, korábbi hévízi káplán csatlakozott – tudósít a zaol.hu.

A delegáció első útja Rómában a Falconieri-palotába vezetett, ahol hungarikumkiállítást rendeztek, amelyen Magyarország kincseit – köztük Hévíz értékeit – mutatták be. Itt, meghívott vendégek előtt Papp Gábor szólt a Hévízi-tóról és a hagyományos fürdővárosi gyógymódról, illetve az egyedülálló kezelésekről, vizsgálatokról, valamint a város és környéke kikapcsolódási lehetőségeiről is. A polgármester a fejlesztéseket is bemutatta előadásában.

A küldöttség ellátogatott Vatikánvárosba is, ahol mások mellett Vértesaljai Lászlóval, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőjével találkozott s beszélgetett: hitről, értékekről és persze Hévízről.

Tartalmas napok voltak ezek, amelyek segítették céljaink elérését – mondta a látogatás után Papp Gábor.  Bővíteni akarjuk ugyanis azon országok palettáját, ahonnan Magyarországra és benne célirányosan Hévízre jönnek a turisták, vendégek. A hungarikumkiállítás sokak figyelmét felkeltette Olaszországban is – tette hozzá a polgármester.