Hétvégi ízkalandok Hévízen (likebalaton.hu)

A város borára, a Kányaváry Krónikára alapuló étel- és desszertkülönlegességek, bemutatók, kóstolók és látványfőzés várja az előttünk álló hétvégén Hévíz vendégeit. 


A „Variációk ABORRA” elnevezésű különleges fesztivál keretében a város hotelei, éttermei és cukrászdái kínálnak programot és ínyencségeket péntektől vasárnapig. Hévízen a zalaszabari Kányaváry Borbirtok aranyérmes nedűje, a Krónika játssza a főszerepet ezekben a napokban, amely számos új, egyedi ízt inspirált.

A mostani gazdasági környezetben fontos, hogyan tudjuk a főként belföldi vendégeinket megszólítani, kiszolgálni, ugyanakkor segíteni a város szolgáltatóit is – mondta portálunknak Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ezért született meg ennek a hétvégének az ötlete, amely remélhetőleg sokakat csábít hozzánk. S persze az is célunk, hogy a város kiváló borát minél többekkel megismertessük.

Aki csatlakozott, továbbgondolta a Kis-Balaton közvetlen szomszédságában született chardonnay-t, így született például borkrémleves, „megbolondított” tokhal, különleges fagylalt- és tortakreáció is. Ami az egyes helyszínekben közös és egységes, az a tányéralátét, amelyen olvasható a hétvége teljes kínálata, a másik oldalán pedig a receptek találhatók, hogy a vállalkozó kedvűek otthon is elkészíthessék az ételkülönlegességeket – írja a likebalaton.hu.