Hétvégén Hangárfesztivál Sármelléken (zaol.hu)

A Zala megyei Sármelléken az idén is megrendezik a Hangárfesztivált, a volt orosz laktanya területén, amely egy történelmi és hadikultúra szerelmeseinek megálmodott rendezvénysorozat. A kétnapos, 2021. július 24-én és 25-én zajló, hétvégi program történelmi, hadi és zenei élményeket is kínál.

A harcászati bemutatók mellett hagyományőrző kiállítások is megtekinthetőek lesznek. A programokból minden korosztály talál kedvére valót. A legkisebbeknek arcfestés, kézműves foglalkozások is lesznek. A hadi bemutatókon lesz közelharc is, melyek bemutatják a jól hasznosítható trükköket – írja a fesztivalportal.hu.
Mind a két napra terveznek haditechnikai játékokat, melyek 20-25 percesek és bemutatják az aktuális esetleges háborús konfliktusokat. A tábori életből, az ott megtalálható ételekből is láthatnak ízelítőt a vendégek.
Az I. Hangárfesztivált 2019-ben rendezték meg nagy sikerrel, akkor a II. világháborús balatoni csatákat, a nagylengyeli olajmezők elleni támadásokat is felelevenítették a hadi játékok során. A Magyar Tenger Produkció közösségi oldalán lévő információk szerint a program ingyenes, a belépéshez viszont – az érvényben lévő szabályok szerint – védettségi igazolvány szükséges.