Siófok: hétfőnként templomi orgonakoncertek (siofok.hu)

Idén hatodik alkalommal hallgathat a siófoki közönség színvonalas és sokszínű orgonakoncerteket a Majestic Sounds hangverseny-sorozat keretében, melynek megálmodója és művészeti vezetője Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész. Bár az orgonazene nem sorolható a populáris kategóriába, a műsorokat úgy állították össze, hogy érthetőek és élvezhetőek legyenek mindazok számára, akik a nyári melegben egy kis megpihenésre, feltöltődésre vágynak – olvasható a város honlapján.

A körülbelül egy órás orgona- és kamarazenei hangversenyek a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban (Siófok, Fő utca 57.) hétfőnként, 20 órakor kezdődnek.

A koncertek dátumai és fellépői:

  • Július 20.: Teleki Miklós (Siófok) közreműködik: Pintér Gabriella (mezzoszoprán)
  • Július 27. Szotyori Nagy Gábor (Budapest) közreműködik: Koloss Krisztina (cselló)
  • Augusztus 3. Ella István (Veresegyház)
  • Augusztus 10. Kiss Zsolt (Pannonhalma)
  • Augusztus 17. Teleki Miklós (Siófok)

Az alapító Teleki Miklós záró és nyitó koncertjein teljesen eltérő műsort hallhatnak. Szotyori Nagy Gábor néhai mesterének, Koloss István zeneszerző-orgonaművésznek is emléket állít a szerző lányával közös műsorában. A Szent István Bazilika egykori orgonistájának egy másik kompozíciója a Liszt-díjas Ella István hangversenyén is elhangzik, a Pannonhalmi Főapátság orgonaművészét, Kiss Zsoltot pedig szintén nagy örömmel és várakozással hívtuk immár második alkalommal Siófokra.

Jegyinformáció:
Jegyek koncertek előtt egy órával a helyszínen, illetve elővételben a siófoki Tourinform irodában (Fő tér 11. -Víztorony) válthatók 1500 forintos áron.
Bővebb információ a www.orgona-koncertek.hu honlapon. Hivatalos Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/289799002224462/

A szervezők az időpont- és programváltozás jogát fenntartják!