Hétfőnként is nyitva tart a fonyódi piac

Fonyód képviselő-testülete úgy döntött, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező, népszerű helyi vásár- és piactere május 1. és szeptember 30. között hétfőnként is nyitva lesz, az eddigi szerdai és szombati piacnapok mellett. A szeptemberi ülésen a tapasztalatok tükrében döntenek a képviselők a hétfői piac létjogosultságárólderült ki a város közleményéből.

A település tavaly valósította meg a Fonyódi Vásár és Piac fejlesztésének első szakaszát a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 300 millió forintos támogatásából.

Fonyód város központjában szerdai és szombati napokon régóta nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában. A közelmúltban megvalósult korszerűsítés az élelmiszerpiacnak helyet adó csarnokra és környezetére terjedt ki. Ennek keretében kapacitásbővítésre került sor. Az önkormányzat célja volt az élelmiszerpiac megújítása, a meglévő piaccsarnok korszerűsítése, új vizesblokkok és üzletek kialakítása, a burkolatok megújítása.

 

Az árusoknak nem jelent plusz bérleti díjat

A fokozott vásárlói igények kielégítése érdekében merült fel az ötlet a piac nyitva tartásának bővítésére. A hétfői napokon történő árusítás az előre megváltott éves, valamint szezonos bérlettel rendelkező árusok számára nem jelent plusz bérleti díj költséget.