Hétfő óta áram nélkül Siófokon (Népszava)

Nem álom az idei nyaralás – mondta egy siófok-sóstói nyaralótulajdonos a Népszava balatoni tudósítónknak pénteken, arra utalva: a hétfő esti vihar óta nincs áram a nyaralójában. A szomszédai már hazamentek emiatt, távolabb akad, ahol aggregátor biztosítja az áramellátást.

A csaknem 160 kilométeres szél több helyen is a villanyvezetékekre döntötte a fákat, leszakítva azokat, kidöntve a tartóoszlopokat. Az érintettek arra panaszkodtak lapunknak: a kerítésen belül nekik kéne helyreállíttatniuk az áramszolgáltatást, csak kívül az utcában „illetékes” az E-on, ám regisztrált villanyszerelőt szinte lehetetlen találni, az a kevés, aki van, a hasonló eseteken dolgozik.

Bejutni sem egyszerű a leginkább érintett sóstói Baross utcába, még pénteken is le volt zárva a szűk utca, a tűzoltók dolgoztak a kidőlt fák eltávolításán. Lengyel Róbert siófoki polgármester két motoros láncfűrészt ajándékozott nekik, leginkább most arra van szükségük, ebédet pedig a a Máltai Szeretetszolgálat helyi erői főznek számukra.