Helyi termékek a hévízi piacról (zaol.hu)

Kézműves virslik és debrecenik várták az év utolsó napján a szilveszterre készülő vásárlókat a termelői piacon. A látogatók a standoknál mindent megtaláltak az ünnepi menühöz. A hagyományos évzáró slágertermékek mellett sokan keresték a hurkákat, kolbászokat is. A finomságok közös jellemzője, hogy mind zalai sertésből készült – írta a zaol.hu.


A hévízi piac vezetője pedig továbbra is a magyar és a helyi termékek vásárlására buzdít, hangsúlyozva, ezek minőségi, megbízható élelmiszerek, közvetlenül a termelőktől kerülnek a konyhába, tehát nem mennek keresztül sok kézen.

– A magyar termelőkre és kézművesekre a vásárlók mindig számíthatnak – szögezte le Benkő Lajos –, ezekben a covidos időkben is sikerült ellátni azokat, akik rendszeresen jártak a piacra. A vásárlók pedig így magyar termelőket támogattak, magyar családokat tartottak életben. Reméljük, ez a jövőben is így lesz, s ha a helyzet javul, visszatérhetünk a korábbi jó forgalomhoz.

A gazdálkodók, őstermelők azt mondják, törzsvásárlóik kitartottak mellettük, és a nehéz, korlátozásokkal teli tavalyi évben is keresték a hagyományos, kézműves termékeket a piacokon.