Házassági leckék középhaladóknak (Keszthely TV)

Minden jegy elkelt a 18. Nyári Játékok előadásaira Keszthelyen. A kastélyparkban megrendezésre kerülő Nyári Játékokon idén Florian Zeller darabját viszi színpadra a Centrál Színház. A Házassági leckék középhaladóknak című darabról Puskás Tamás, a színház igazgatója és Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum vezetője tartott közös sajtótájékoztatót a minap.

A szervezők újdonsággal is szolgálnak a nézőknek, idén elsőször emelt nézőtérről követhetik a darabot mindazok, akik jegyet váltottak az előadásokra.dén nyolc alkalommal örvendezteti meg a nézőket egy fergeteges vígjátékkal a budapesti Centrál Színház.  A nyolc előadás alatt 600 néző láthatja majd a színészek játékát a kastélyparkban. A kortárs francia színész négyszereplős vígjátéka a szórakozás mellett komoly mondanivalóval is szolgál.

„Négy emberről szól, két férfiről, és két nőről, természetesen egy francia mintára, egy frivol házassági vígjáték, ahol mindenki mindenkit csal mindenkivel. Szerintem az önzésről szól, az emberek féktelen önzéséről, és mindarról a komikus bolondságról, ami ezzel jár. Ezen örülhet másfél órán keresztül a néző.” – mondta a Centrál Színház igazgatója.

Sok néző számára szolgáltak jó hírrel a szervezők, mikor bejelentették, hogy idén emelt nézőtérrel várják az érdeklődőket a Nyári Játékokra. Az elmúlt években több alaklommal is problémát okozott, hogy a hátsó sorban ülők nem élvezhették maradéktalanul az előadást. Az új nézőtérnek köszönhetően a hátsó sor is közelebb, mindössze 17 méterre került a színpadtól. Puskás Tamás reményét fejezte ki, hogy a jövőben kibővítésre kerülő kastélyparkban is megmarad ez az újítás.

Regman Karola – Keszthelyi TV