Három napig tart a Krisna-völgyi Búcsú Somogyvámoson

Pénteken kezdődik, és vasárnapig tart Somogyvámoson a Krisna-völgyi Búcsú, amit a helyiek hazánk legnagyobb alkohol- és dohányfüst mentes családi élményfesztiváljaként hirdetnek, különleges programokat ígérve. A rendezvényen bemutatják India filozófiai, kulturális és gasztronómiai örökségét, és a völgyben élő Krisna-hívők életmódját.

A Fonyódtól alig 25 kilométerre található Krisna-völgy lakói mintegy tízezer vendég érkezésére számítanak a búcsú idején. Európa legnagyobb ökofalva és itt él hazánk egyik legkülönlegesebb önfenntartó közössége. Krisna-völgy nem csak egy fontos szent hely a hívőknek és zarándokoknak, hanem biogazdaság és az indiai kultúra hazai fővárosa is egyben.

A programkínálatban vetítések, előadások, koncertek váltják egymást. Színpadon fellépve mutatkoznak be a völgy óvodás és iskolás gyermekei. A már megszokott indiai tánc és zene, színdarabok, indiai esküvők, valamint a vetélkedők mellett két kiemelt produkciót is  ajánlanak a szervezők:

Szombat este bemutatkozik a Nitai produkció. A Replika volt front emberének, Csató Péternek zenei estjén, indiai dallamokkal szórakoztatják a közönséget.
Vasárnap Kövi Szabolcs a meditatív koncertje mellett egy Kung Fu harcművészeti csoporttal lép fel közösen a búcsú alkalmából, ötvözve e két művészeti ágat, valamint a dinamikus és meditatív hangulatot.

Idén nem csak a menyasszonyok tündökölhetnek indiai ruhák, ékszerek, testfestések és hennaminták pompáiban. A szépségsátorban bárki kipróbálhatja, milyen a több mint ötezer éves öltözködési kultúra. A vendégek egyebek közt megtekinthetik a völgy zöldség és gyümölcskertjét, virágkertészetét, gazdaságos öntözőrendszerét, valamint talajvédő és növényvédő megoldásait is.

(22:06)