Három éttermi fogás maximum tízezer forintból (sonline.hu)

Különleges étlappal készült három somogyi étterem a következő napokban. Csatlakoztak a március 7-én elindult Országos Étterem Héthez, melynek lényege, hogy az éttermek egységes fix, rögzített árakon kínálják háromfogásos menüjüket.

Bíznak abban, hogy minél többen ellátogatnak hozzájuk, hogy a különleges menüsort megkóstolják. Az akció március 7. és 24. között zajlik a kéthelyi Lokál 47, a Hotel Kardosfa étterem és a marcali Mester Cukrászda és Étterem részvételével.

Azért csatlakoztunk, mert szerettük volna tudni, nagyjából hol tartunk a magyar gasztronómiai térképen – mondta el Németh Krisztián, a Hotel Kardosfa igazgatója. Hozzátette: különleges étlapot állítottak össze az alkalomra. Kóstolhatnak náluk előételként rántott hurkagolyót majonézes sajtkoktéllal. Főételnek vad székely káposztát, pisztáciakéregben tálalt szarvasszeletet kínálnak, utóbbit fokhagymás lángossal és vargányamártással. Desszertnek som lekváros panna cottát is fogyaszthatunk.

Sok külföldi vendégre számítanak

Csak online lehet előre foglalni asztalt ezeken a napokon, azt látjuk, hogy sok budapesti és külföldi vendég érdeklődik. Az akció keretében picikét olcsóbb áron tudnak nálunk étkezni, 5900, 7900 vagy 9900 forintos áron lehet választani a kínálatból – emelte ki Németh Krisztián. – Ki lehet gazdálkodni ezt az árat, és abban bízunk, hogy a vendégek értékelik a felszolgálók és a konyha munkáját – mondta el Németh Krisztián.

A marcali Mester Étterem és Cukrászda ötödik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. Előételnek spárgakrémlevest vagy sült kacsamellet, főételnek lazacpisztrángot vagy Rib-Eye steaket is rendelhetünk.

A cikk folytatása itt elolvasható.