Halottak napja – Forgalomváltozásokra figyelmeztet a MÁV-Volán (MTI)

Változik a vonatok és a távolsági buszok menetrendje mindenszentek ünnepén és halottak napján – hívta fel a figyelmet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a MÁV-Volán-csoport.

 

Kiemelték, a vonatok november elsején az ünnepnapi menetrend szerint járnak: a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 31-én 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz járatai október 30-án, az őszi szünet első napján a hét első tanítási szünetes munkanapján érvényes, október 31-én pedig a tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint közlekednek. Mindenszentek napján, november 1-jén munkaszüneti napra, november 2-án, halottak napján a tanítási szünetes munkanapra, november 3-án pedig a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend lesz érvényben. November 4-én már a megszokott közlekedési rend, szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok – írták.

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából tartott megemlékezések időszakában pluszjáratok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. A részletek a társaság honlapján érhetők el. A helyi járatok menetrendjéről a „települések” aloldalakon is elérhetők információk.