Halálos vonatgázolás Badacsonynál (veol.hu)

Meghalt az az 53 éves budapesti nő, akit eddig tisztázatlan körülmények között elgázolt a vonat vasárnap este Badacsonynál, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi szóvivő. Az illető nyílt pályán, eddig ismeretlen okok miatt lépett a vonat elé. Az esetet általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a rendőrség – írja a veol.hu.

A Mávinform a történtekről azt írta, a gázolás Badacsonytördemic-Szigliget állomások között történt vasárnap este, ahol a Déli pályaudvarról Tapolcára közlekedett a sebesvonat. A két állomás között a helyszínelés ideje alatt nem közlekedhettek a vonatok.

Az illetékesek gyorsan megszervezték a vonatpótló buszos közlekedést, így az utasokat a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével pótlóbuszra szállították át. Így a baleseti helyszínelés miatt a Tapolcáról Balatonfüredre 21:34-kor induló személyvonat helyett Tapolca és Badacsonytomaj, a Déli pályaudvarról Tapolcára 19:05-kor elindult sebesvonat helyett Badacsonytomaj és Tapolca között pótlóbusszal kellett utazni. A baleset miatt megnőtt az esti vonatok menetideje az észak-balatoni vonalon.

A helyszínelést 22:40-kor fejezték be, így Badacsonytomaj és Badacsonytördemic-Szigliget között akkortól közlekedhettek a vonatok.