Hagyománnyá vált kezdeményezés: utcavendégség Aszófőn (veol.hu)

Rendhagyó helyszínen, a vasútállomás nyitott várójában rendezték meg immár negyedik alkalommal a Markó Beáta képviselő kezdeményezésére 2019-ben elindított, Vendégül lát az utca című közösségépítő és hagyományőrző programot.

A képviselő asszony köszöntőjében elmondta, 2019. december harmadik adventjén kezdték ezt a programot, amikor három aszófői utca összefogásával vendégelték meg a település lakosságát. Egyre több embernek vált fontossá, hogy megismerje a település utcáinak lakóit, lakótársakat, a beköltözőket, a majdan költözőket, a település új generációit. – Boldog vagyok, hogy az ötlet hagyománnyá vált, és mára Aszófő kiemelt adventi programjává nőtte ki magát – büszkélkedett Markó Beáta.

A mostani esemény szervezői a Hunyadi utca és a Hunyadi köz, a település legújabb lakónegyedének lakói voltak. A Pilinyi család a legfőbb szervezője az idei programnak, ők adták át az adventi koszorút a következő utcák – Bázsai, Tihanyi és Remete – képviselőinek. Hagyomány szerint a korábbi szervezők a stafétabotnak minősülő adventi koszorú aljára ráírják a dátumot, amit átadás után egy évig, a következő rendezvényig őriznek.

A cikk folytatása itt elolvasható.