Gyűjtést indítanak Somogy megye országgyűlési képviselői a földrengés károsultjainak

Közösségi oldalán jelentette be Witzmann Mihály, a Somogy megyei 4.-es számú választókerület- vagyis Siófok és környékének képviselője-, hogy a megye többi kormánypárti országgyűlési képviselőjével, valamin a Somogy megyei Horvát Önkormányzattal összefogva gyűjtést szerveznek a keddi horvátországi földrengés károsultjainak.

“A károsultak megsegítésére összefogtunk Somogy megyei képviselőtársaimmal: Gelencsér Attilával, Szászfalvi Lászlóval, Móring József Attilával, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökével: Biró Norberttel és a Somogy Megyei Területi Horvát Önkormányzat elnökével Csende Jánosnéval”
– írja közösségi oldalán Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a Siófok Hírei tudósítása szerint.
Bejegyzésében a kormánypárti politikus ismertette, bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, amelynek célja a szükséget szenvedők megsegítése. A felhívás szerint a pénzadományokat a Somogy Megyei Területi Horvát Önkormányzat 10039007-00313900 számú számlájára utalhatják a támogatók. “A közlemény rovatba kérik beírni a Földrengés szót, mellyel egyértelműsítik, hogy a földrengés áldozatainak szánják az utalt összeget”- tette hozzá Witzmann.
Mint ismert, kedden kora délután 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot, a földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt. Hétfőn kora reggel egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es erősségű földmozgás követett. A keddi természeti katasztrófának hét halálos áldozata van, köztük egy gyermek, és huszonhat sérültet vittek kórházba, amelyből ugyanakkor evakuálni kell a betegeket, mert nem volt biztonságos. Magyarországon személyi sérülésről nem tudni, kisebb- nagyobb anyagi károkról azonban hazánkban is beszámoltak.