Gyenesdiási programok: jönnek az in-Gyenes bornapok!

Csütörtökön kezdődnek és vasárnapig tartanak a Gyenesdiási Bornapok borutcával, népművészeti és kézműves vásárral, kulturális programokkal, gyerekműsorokkal, koncertekkel és esténként utcabállal – tájékoztatta a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a hirbalaton.hu-t. Kiemelt fellépő lesz a Karthago, valamint Péterfy Bori & Love Band.

A július 13- 16 között megrendezett Gyenesdiási Bornapok első napján, csütörtökön este folklórműsorral várják az érdeklődőket, majd a Silver Band zenél. Pénteken este Péterfy Bori & Love Band koncert, aztán tánczene a Helios-szal. Szombaton Karthago koncert, este buli a Fantasy együttessel. Vasárnap Gergely Róbert nosztalgia műsora, végül tánc a Start zenekarral Gyenesdiáson, a Kárpáti korzón, a Diási Játékstrand fölött.

A Bornapok látogatása in-Gyenes! További információk itt,  és a gyenesdiási Tourinform irodában.

 

További gyenesdiási programok a következő napokban, hetekben:

  • Július 16. Roncsderbi OB futam: Izgalmas futamok és látványos borulások Gyenesdiáson, az offorad-pályán

A futamon induló járgányoknak igazán nem számít pár karcolás sem: motorbőgés és benzingőz, izgalmas futamok és látványos borulások színesítik a versenyt. Az autósport szerelmesei délelőtt a szabadedzést, délután pedig a versenyfutamokat kísérhetik figyelemmel.

  • Július 22. Cruisers Hungary – Rockin’ Beach: Rockabilly buli, vagány verdák a parton

Július végén egész napos rockabilly őrület a Diási Játékstrandon: napfény, fura fazonok, csinos lányok, dögös verdák és mocik, pedálos kismoszkvicsok, és igazán pörgős zene repít vissza bennünket az időben.

  • Július 22. Holdfénytúra: Esti gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben a Természet Háza Látogatóközpont szervezésében

Szeretettel várunk mindenkit, aki kicsit szokatlan időpontban és egy egészen másik oldaláról szeretné megismerni az erdőt! Holdfénynél várnak az izgalmak.

  • Július 23. Vadlány-lik túra a Pannon-tó egykori partvidékén

Vezetett gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben a Túrafalók szervezésében

  • Július 25. Kristóf nap: Hagyományőrző nap a Kerámiaházban: kézműves- és kulturális bemutatók
  • Július 28. Strandok éjszakája: Éjszakai fürdőzés, versenyek, zene a Diási Játékstrandon