Gyakoribbak a sérülések nyaralás közben (M1)

Nyaralás közben a szokásosnál többen sportolnak, és eközben gyakoribbak a sérülések. A szakértő szerint kellő körültekintéssel ezek megelőzhetők lennének. 

Gáspár Szabolcs ortopéd-traumatológus főorvos az M1 aktuális csatornának adott interjújában kifejtette, hogy Magyarországon az ajánlatosnál kevesebben sportolnak év közben, nyáron viszont, főként a nyaralás alatt többet mozognak az emberek, amire nincsenek felkészülve. Ilyenkor gyakoriak például a foci, illetve más labdajátékok miatti, valamint a kirándulások közben bekövetkezett sérülések. A főorvos a jellemzőek között említette a térdízületi és a bokasérüléseket, valamint az esések miatti töréseket.

A nyári balesetek inkább a fiatalokat és a középkorúakat érintik. Az esetek nagy része meggondolatlanság miatt következik be, ezek kellő odafigyeléssel megelőzhetőek lennének. Az edzettségi szintnek megfelelő mozgásformát kellene választani, illetve be kellene melegíteni sportolás előtt, úgy sokkal kevesebb sérülés történne – hangsúlyozta a szakértő.