Guller Zoltán: a turisztikai ügynökség 34-37 millió vendégéjszakával számol az idén (turizmus.com)

Biztatóak az előfoglalási számok a következő hónapokra is, határozott növekedést mutatnak a külföldi foglalások, a visszaépülés a fővárosban is folyamatos – fogalmazott a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. 

Guller Zoltán az idei első podcastjában, melyet a turizmus.com idézett elmondta: a szálláshelyeken idén az első három hétben több mint 16 milliárd forint bevétel keletkezett, ami több mint ötszörös növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest, mivel a lezárások alatt tavaly alig 3 milliárd forint volt a bevétel.

A vendéglátóhelyek árbevétele több mint 60 milliárd forint lett idén az első három hétben, éves összehasonlításban a növekedés meghaladta a 90 százalékot – fejtette ki a vezérigazgató.

Beszélt arról is, hogy az MTÜ téli forgalomélénkítő kampányához sok szervezet csatlakozott, az adataik alapján négyszeresére nőtt a foglalások száma a kampány hatására az azt megelőző időszakhoz képest.

Kitért arra, hogy a világ legnagyobb globális turisztikai szervezete, a londoni székhelyű World Travel and Tourism Council (WTTC) a húsvéti időszakban 250 százalékos növekedést vár Európában, a nyári foglalásokban pedig 80 százalékos bővülést.

A nemzetközi turistaforgalom élénkítése kapcsán kiemelte, hogy az MTÜ nagyon sokat dolgozik a kanadai és az egyesült államokbeli piac erősítésén, ennek eredményeként bejelentette, hogy májustól az Air Canada hetente háromszor repül majd a Budapest–Torontó útvonalon, a járattól nem csak  kanadai, de sok észak-amerikai turistát is várnak.