Gulács-hegyet ábrázoló kocsonya lett az idei nyertes Badacsonytördemicen (veol.hu)

A XIV. Kocsonya-szépségverseny nevezői idén is elképesztő kreativitásról tettek tanúbizonyságot. A korábbi évek szerényebb részvételei után ráadásul most újra népes volt a mezőny, 33 induló méretett meg a faluházban.

Balaton-felvidéken télen is vannak turistákat csalogató programok, örvendetes, hogy az egyesületek, civil szervezetek összefognak és eseményeket rendeznek, hogy négy évszakos legyen a Balaton – mondta a rendezvényen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő. A politikus gratulált a szervezőknek, résztvevőknek kreativitásért.

A veol.hu tudósítása szerint a versenyzőket és érdeklődőket köszöntve Szántai Attiláné, a faluház vezetője mutatta be a zsűrit. Szakmai részről Berkesné Kovács Nikoletta, valamint Nagy István, a Partszépítő és Fürdőegyesület tagja és Balassa Balázs, Szigliget polgármestere bírálta a kocsonyák szépségét. Az ízvilágot ebben az évben sem díjazták.

Nagy István elmondta, hogy előnyben részesítette azokat a kocsonyákat, amelyekben valamilyen módon megjelent Badacsony jelképe. A hegy, egy szőlőfürt vagy szőlővessző. A zsűri tagjai egyetértettek a díjazottakat illetően.

Első helyezett a Gulács-hegyet ábrázoló kocsonya lett, amelyet egy nemesgulácsi család készített, második a zöldségekből tavi életképet varázsoló szigligeti Balló Piroska kocsonyája lett, harmadik a Jövőnkért Egyesület szőlővesszővel dekorált tálja. Különdíjat a mesztegnyőiek kalácsos kocsonyája kapott a két ovis csoporttal együtt.