Gőzerővel épül a szántódi BalaLand (napi.hu)

Gőzerővel folyik az építkezés a Balaton déli partján, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség által adott 2,9 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatásból húzzák fel a luxusingatlanokból álló BalaLand lakóparkot. A kivitelező is sikeres szereplője a közbeszerzéseknek – írja a napi.hu.

Bár minden építkezés olyan jól haladna az országban, mint amilyen tempóban épül a Balaton déli partjának egyik legértékesebb telkén a BalaLand fantázia nevű gigaberuházás Szántódon. Somogy megye legfiatalabb önálló Balaton-parti települése így február közepén még meglehetősen kihalt, ellenben a 5,5 hektáros ősfás parkkal és 330 méter saját balatoni partszakasszal büszkélkedő fejlesztési területen nagy a sürgés-forgás: ottjártunkkor 4 toronydaru és legalább 20-40 munkás dolgozott azért, hogy 2020-ra elkészüljön az ide szánt luxusszálloda és lakóingatlan 115 különböző méretű, tihanyi panorámás exkluzív apartmannal.

 

A félkész luxus-beruházás lakásainak 60 százalékát már eladták

A magát családbarátként hirdető BalaLand luxus lakópark még félkész állapotban sincs, de a beruházás weboldala szerint a lakások 60 százalékát már el is adták. Január végén ez az adat még csak 55 százalék volt. Értékesítők már mutatják is a gyönyörű panorámás területet a potenciális vevőknek. Nem olcsó mulatság itt lakást venni, hiszen az árak Budapest belvárosával vetekednek: minimum 950 ezer forintba kerül egy négyzetméter. A komplexum része lesz továbbá egy egész évben nyitva tartó családi élménypark, illetve az ötcsillagos családi hotel. Az építkezést jelenleg az időjárás is segíti, így ha nem jön közbe semmi, akkor hamarosan jöhetnek az első lakók is.

Van miből fejleszteni, a Napi.hu írta meg, hogy a szántódi, ötcsillagos BalaLand hotel építésére 2,9 milliárd forintot vissza nem térítendő állami támogatást kapott a 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family (SZBFamily) Ingatlanfejlesztő Kft. a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programjából.

A befektetői körről, illetve a kivitelezőről is szót ejtő, teljes cikk itt olvasható.