Go Boating-program: 18 klub, 38 oktatási intézmény, 1600 résztvevő (mti)

Idén 38 oktatási intézmény vett részt a Go Boating-sorozaton, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával rendezett júniusban. 

Az MVSZ keddi tájékoztatása szerint az érdeklődés minden szempontból túlszárnyalta a tavalyit, köszönhetően a kluboknál történt kiváló előkészítő munkának.

“A program 18 vitorlásklub, illetve vitorlásiskola szervezésében valósult meg, összesen 38 oktatási intézmény 1629 tanulója részvételével. Bíztató, hogy az idén 22 új intézmény először kapcsolódott a rendezvényhez, és a visszajelzések alapján jövőre még nagyobb érdeklődésre számíthatnak” – mondta Brencsán Ábel, az MVSZ versenysport-menedzsere.

A nyílt napokon az 5-18 éves gyerekek megismerkedhettek a vitorlázással és azokkal a vitorlásklubokkal, -iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják a sportág alapjait.

A programhoz az idén már 18 vitorlásegyesület kapcsolódott a Balatonon, a Velencei-tavon, a Fertő-tavon, a Gólem-tavon (Nyékládháza) és az Orfűi-tavon. A legtöbb helyen neves vitorlázók fogadták a gyerekeket: a Csopaki Vitorlás Iskolában Czégai Péter, míg a BS-Fűzfőben Németh Enikő olimpikon, a Vitorlázó Gyermekek Egyesületben pedig Litkey Farkas 12-szeres Kékszalag-győztes.