Gasztroszínház a Rendhagyó terek következő előadásán a Folly Arborétumban (helloveb.hu)

A Rendhagyó terek, rendhagyó előadások programsorozat a VEB2023 EKF közreműködésével jött létre azzal a fő céllal, hogy a színház szereplői a megszokott térből és komfortzónából kilépve egy egészen új környezetben adják elő produkciójukat, amelynek ezáltal a közönség is szerves részévé válik. Ennek tökéletes példája a programsorozat soron következő előadása, a Betyárok ideje – gombóc, stukker újratöltve című darab a Kabóca Bábszínház előadásában, amely a színház és gasztronómia ötvözete különleges betyár tematikába csomagolva. A premier előadás dátuma: október 4. , 17:00 óra. 

 

A Kabóca Bábszínház már több mint két évtizede viseli Veszprém hivatalos bábszínházának címét, elsősorban bérletes rendszer keretében játszik előadásokat, de minden hétvégén különleges és komplex programokkal készül a családok számára. A bábszínház nevéhez fűződik a Kabóciádé Családi Fesztivál, Veszprém kiemelt eseménysorozatának megvalósítása is, amely jövőre ünnepli a 30. jubileumát.

„A Kabóca Bábszínház igen erős régiós kötődéssel bír, ezért is tartottuk fontosnak a VEB2023 EKF programsorozattal való együttműködést, amely egy hosszú távú stratégia része. Nemcsak a színházi programon keresztül tudunk kapcsolódni, hanem a közösségi bevonás csoporttal is együtt dolgozunk több projekten. A színházi koncepció fontos eleme a Rendhagyó terek programsorozat, amelynek keretén belül két előadást fogunk megvalósítani az elkövetkező egy évben. Ennek első állomása a Betyárok ideje – gombóc, stukker újratöltve című előadás a Folly Arborétumban október 4-én.”

-mondta el a helloveb.hu-nak Szántó Viktória, a színház igazgatóhelyettese.

A vacsoraszínház egy egészen újszerű elképzelés, amely egyedülálló környezetben valósul meg, és mely során elsősorban nem a kellékek, sokkal inkább a látványos jelmezek, az élőzene és persze a finom falatok és borok kerülnek előtérbe.

„A vacsoraszínház arra tesz kísérletet, hogy egy vacsora keretén belül színházi élményhez juttassuk a nézőket. Mivel itt vagyunk a Bakony kellős közepén, a bakonyi betyárok életéből vettünk ki jeleneteket, történéseket és dalokat, amelyeket megjelenítünk majd az előadás során. Mindezek mellé a Folly Arborétum éttermének csodás menüjét és borait kínáljuk, tehát kifejezetten törekedtünk arra, hogy a minőség jegyében teljen az egész este: minőségi ételek és italok mellé egy minőségi előadás, amelyhez sikerült egy szuper csapatot összeállítani.”

– mondja Rumi László, aki rendezői feladata mellett játékmesteri szerepet is betölt a darab során, sőt Szántó Viktóriával közösen a szövegkönyvön is dolgozott.

Az előadásban az élőzene is fontos szerepet kap majd, amelyhez a társulat egy profi meghívott énekes zenész segítségét kérte. Bakos Árpád a Vajdaságból látogat Badacsonytomajba és vezeti a Kabóca Zenekart. A vacsoraszínházban fellépnek a Bábszínház jeles színészei: Benkő Zsuzsanna, Gidófalvi Imola, Miller Patrik, Szívós Réka, Taba Dorottya Lucia, sőt még a színház igazgatója, Szőke Kavinszki András is.

A Folly Arborétum és Borászat étterme biztosítja a helyszínt a különleges vacsoraszínházi előadáshoz. Az előadás 17 órakor veszi kezdetét, melynek során egy ötfogásos menüt szolgálnak fel a vendégeknek. Az este egy welcome drinkkel, Buboréka rozéval indul, amit Hortobágyi húsos batyu követ, utána palócleves lesz soron, majd betyáros sertéstarja kolbászos lecsóval és hagymás törtburgonyával. A menüsort a Dobos desszert zárja. Nagy Leopold, az arborétum borásza a fogásokhoz illő borokat is kínál: az előételhez Boróka fehérbort, a leveshez Rajnai rizlinget, a főételhez Cédrus bort, a desszerthez pedig Boróka vörösbort.