Gasztropiknikkel a télbe a Balaton körül (vitorlazzitthon.hu)

Folytatódik a tavaly debütált több állomásos Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozat. November utolsó hétvégéjén Badacsonyban várják az érdeklődőket, majd Balatonlellén kóstolhatják meg a különlegességeket a Balaton és a Gasztronómia szerelmesei. Ebben az esztendőben számos újítással is készülnek a Balatoni KÖR tagjai. 

A Balatoni KÖR-nek, valamint a téli Balatonnak a Gasztropiknik-sorozat rendezvényei egyfajta zászlóshajói lettek – mondta el a www.vitorlazzitthon.hu-nak Vincze Péter. A Balatoni KÖR tagja, a szigligeti Kikötő Étterem és a Tölgyes Kúria vezetője kifejtette: óriási tömegeket mozgatnak meg ezek a szombatok. Vannak visszajáró vendégek, valamint új látogatók. Vincze Péter szerint nagyon örömteli, hogy egyre többen a helybéliek közül is ellátogatnak ezekre a rendezvényekre.

Új helyszínnel bővül az idei esztendőben a Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozata, így a fesztivál ebben a szezonban Zamárdiba is ellátogat – fogalmazott Vincze Péter. Hozzátette: több újítással is készülnek. A Balaton első egész évben üzemelő hajója a Luszi is ellátogat a Gasztropiknikekre és borkóstolóknak ad otthont a Balaton közepén helyi borászokkal.

A parton fontos szereplő lesz a Fanyűvő Játékpark, melynek régi hordók dongáiból készült eszközeit vehetik birtokba a gyerekek, amíg a szülők a rendezvénysátorban kóstolnak borokat, ételkülönlegességeket. Vincze Péter elárulta: a rendezvénysorozatnak egy fontos jelszava van az pedig a helyi alapanyagok felhasználása. Hozzátette azt is, hogy a vendéglátók igyekeznek az évszakoknak, hónapoknak megfelelő, ahhoz illő kínálattal szolgálnak.

A teljes interjú a www.vitorlazzitthon.hu oldalon hallgatható meg.