Futóközponttá válik áprilisban Balatonalmádi (csupasport.hu)

A Magyar Atlétikai Szövetség ultrafutó bizottságának hivatalos Facebook-oldala szerint a március 13-ra meghirdetett 100 kilométeres országos bajnokság abban az időpontban elmarad, a szervező Pomázi Futó Bajnokok SE a versenyt április tizedikén Balatonalmádiban rendezi meg a kiírásban foglaltaknak megfelelően. Ugyanekkor a Balatonfüredi Atlétikai Klub Balatonalmádiban 24 órás országos bajnokságot rendez. 

A „pomázi” 100 kilométeres bajnokságon a nyílt futamokat nem rendezik meg, s bár természetesen vannak olyanok, akik Budakalászon futottak volna egy százast márciusban, aztán áprilisban megpróbálkoztak volna a 24 órás erőpróbával, a koronavírus-járvány jelenleg sok mindent felülír, más időpontot és rendezőt sem lehetne már találni, az egyetlen megoldás, hogy a két szervező összedolgozik – írja a csupasport.hu.

A Balatonfüredi Atlétikai Klub Balatonalmádiban 24 órás országos bajnokságot rendez, a terület ki van bérelve és önkormányzati engedély is van, így a pomázi ultrafutók Budakalászról oda viszik le a 100 kilométeres ob-t, vagyis két külön szervezésben, de egy pályán futhatnak a versenyzők. A kommenteket azért nem értem, mert a megszólalók egy része nem igazolt versenyző, versenyengedély nélkül pedig nem is tudnának elindulni az ob-n.

– fogalmazott Molnár Tamás bizottsági elnök.

A füredi klub részéről Baranyai Máté elnök igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, kiemelve, hogy akinek a száz kilométer fontosabb, mint a 24 óra, szívesen átteszik a nevezését egy másik versenyre, hogy ne érje anyagi kár.