Fuss, hogy mások is túlélhessék! (Keszthelyi TV)

Szombaton rendezik a jótékonysági futóversenyt a sármelléki légimentő bázis támogatásáért. A Magyarországi Légimentésért Alapítvány a légimentők mellett az egészséges életmódra kívánja felhívni a figyelmet. A keszthelyi programon ott lesz egy mentőhelikopter, de más egyenruhások is kitelepülnek, például mentőhajóval. A szervezők számos családi programmal és koncerttel is készülnek.

Fuss a Sármelléki Légimentő Bázisért! Erre buzdít a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kisfilmje. Szeptember 14-én, összesen hat kategóriában állhatnak rajthoz a résztvevők egy keszthelyi bevásárlóközpontnál. A befolyt összeget a sármelléki légimentő bázisnak ajánlják fel – adta hírül a Keszthelyi TV.

A rendezvény részleteiről a Festetics kastélyban számoltak be a szervezők.  A Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója, Nagy Boglárka kifejtette, hogy a jótékonysági szándék mellett az is céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészségre. A szervezők különlegességgel is készülnek: „Ennek a rendezvénynek a nagy apropója, hogy velünk tart a mentőhelikopter. Egy ideiglenes bázisa lesz itt az Alphapark a mentőhelikopternek. Reggel érkezik 9 óra magasságában és egészen délután 5 óráig velünk lesz az Alphaparkban. Én had üzenjem innen is a parkban lévő üzleteknek, hogy köszönöm a türelmet és a megértést, hiszen a mentőhelikopter, ha mentési folyamatba fog indulni, azért itt problémát okoz, illetve a futóverseny önmaga is okoz majd azon a napon egy kis fennakadást.”

Nagy Boglárka hozzátette, a verseny idején lezárják a 71-es utat a gyenesdiási körforgalom és a Tesco körforgalom közötti szakaszon. A szervezők azt ígérték, időben tájékoztatják a részletekről a közlekedőket.

A futóverseny civil arca veresben fogalmazta meg, hogy miért rajong ezért a hivatásért. Dan Bettina mentőtiszt, vagy mentőorvos szeretne lenni, ezért nagyon szoros kapcsolatot ápol a légimentőkkel és az alapítvánnyal.

„Az alapítvánnyal azért kerültünk kapcsolatba, mert már 4-5 éve rajongok a mentés iránt, a mentésben dolgozók az igazi példaképeim és nagyon fontosnak tartom a munkájukat, hiszen a légimentők azok, akikre a legnagyobb bajban is számíthatunk és tényleg egyből jön a segítség ilyenkor” – mondta Bettina.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy katonák, mentők, tűzoltók és rendőrök is részt vesznek a szombati futóversenyen. Az egyenruhások bemutatókkal is készülnek, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata például egy mentőhajót szállít a rendezvényre, de a Honvédség is kitelepül. A tájékoztatón Ruzsics Ferenc polgármester üdvözölte a rendezvényt és elmondta, hogy az önkormányzat elképzelése, hogy anyagilag támogassa a sármelléki légimentő bázist.