Fülesbaglyot mentettek a mentősök Fonyódon (sonline.hu)

Szerencsés véget ért a fonyódi mentősök és egy fülesbagoly találkozása kedd éjszaka. Az esetről Tóth József, a Fonyódi Mentőállomás vezetője számolt be közösségi oldalán, amit a sonline.hu közölt.


A mentőautó a régi 7-es számú főúton haladt Balatonfenyvesről Fonyód irányába, amikor csattanást éreztek a szakemberek az autó oldalán. A mentősök nem tudták ezt mire vélni, ezért visszatolattak és kiszálltak megnézni, mi történt.

“Már a gépjárműből láttuk, hogy egy sérült bagoly fekszik az út szélén zavarodott állapotban – olvasható a beszámoló bejegyzésben. – Irányító csoport felé jeleztük a történteket akik szintén nagyon segítőkészek voltak,s rögtön a szakma szabályai szerint intézkedtek.. A mentőegységünk kiszállt a mentőből és a bajbajutott madár segítségére sietett. A sérült madár kezdte visszanyerni tudatát ezért gyorsan egy dobozba tettük, majd a fonyódi mentőállomásra szállítottuk.”

A Somogyi Mentésirányító csoport értesítette a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságát, akik a kora reggeli órákban el is szállították a feltételezhetően szárny és láb sérült éjszakai vadászt a Fenékpusztai Madárgyűrűző és Madármentő Állomásra.