Francia sztárszerző darabját játssza nyáron a Centrál Színház Keszthelyen (mti)

A 18. Keszthelyi Nyári Játékokon a Házassági leckék középhaladóknak című vígjátékot adja elő nyolc alkalommal a budapesti Centrál Színház a Festetics-kastély parkjában.

A Stohl András, Kovács Patrícia, Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével színpadra állított darabot ezúttal is a kastély ősfás parkjában tekintheti meg a publikum. A július 27. és augusztus 4. közötti nyárestéken ezúttal kényelmesebb körülmények fogadják a nézőket, ugyanis most először emelt nézőteret építenek a parkban, így a hátsó sorokban ülők is jobban élvezhetik a darabot – közölte a Centrál Színház.
A vígjáték francia szerzője, Florian Zeller az utóbbi évek egyik legsikeresebb fiatal drámaírója. A még csak harmincas sztárszerző 2011-es vígjátéka, a Házassági leckék középhaladóknak “olyan, mint a francia bor, elegáns és könnyed”, és mint sok frivol komédiának, ennek az előadásnak is a hűtlenség a motorja – áll a közleményben.
A Keszthelyi Nyári Játékokat először 2000-ben rendezték meg a Festetics-kastély parkjában Básti Juli és Puskás Tamás kezdeményezésére.