Forró főszezonban bízik Siófok strandüzemeltető cége (siofok.hu)

 

Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője arra is felhívta a figyelmet: a helyi lakosok igazolványaik felmutatásával, vagy online regisztrációval 55 százalékos kedvezményt kaphatnak ebben a szezonban, annak apropóján, hogy 55 éve város Siófok. „A strandbelépők ára emelkedett, mert sajnos a strandüzemeltetés költségei is jelentősen nőttek, mégpedig az áremelésnél lényegesen nagyobb mértékben – mondta az ügyvezető. – Felkészültünk a főszezonra, várjuk a strandvendégeket és persze a tartós jó időt.”

Kósz Ágota arról is tájékoztatott: az igen nehéz pénzügyi helyzetet örökölt új cégvezetés új üzleti tervet készített, az őszre pedig asztalra teszik a kft. gazdálkodását megújító elképzeléseket is. Eközben egy peres ügyben peren kívüli egyezségre jutottak az egyik bérlőjükkel, mindkét fél számára elfogadható bérleti szerződés körvonalazódik és ugyanezt más hasonló vitás ügyekben is el kívánják érni.

Sokakat érdekel a két éve bezárt Galerius fürdő jövője; a Balaton-parti Kft. ügyvezetője elmondta, rövidesen elkészülnek a fürdőfelújítás kiviteli tervei, a többletfinanszírozási lehetőségekről pedig folyamatosan tárgyalnak, egyeztetnek. Mint ismert, a város 900 millió forint turizmusfejlesztéses pályázati támogatást nyert el, s még 600 millió forintnyi forrást kellene előteremteni ahhoz, hogy el lehessen kezdeni a beruházást – írja a siofok.hu.

A Balaton-parti Kft. megújult honlapja siófoki történetekkel itt érhető el: www.balaton-parti.hu.