Fordulat jöhet a verekedés során elhunyt badacsonyi borász ügyében (blikk.hu)

Tisztázhatja a nyomozás S. Norbert nevét – állítja a badacsonyi borász, H. Csaba halálával összefüggésbe hozott férfi védője, dr. Jónás Nándor. Az ügyvéd szerint az eljárás eddigi adatai igazolják védence állításait. (Tavaly szeptemberben két társaság vitája fajult dulakodássá Badacsonyban, amelynek során életét vesztette a 37 éves borász.)

– Annyit mondhatok, hogy ügyfelem mindentől függetlenül sajnálja a történteket – kezdte az ügyvéd, aki hozzátette: S. Norbert mindvégig kitartott amellett, hogy nem ütötte vagy támadta meg az elhunyt férfit. – A halál beállta és a keletkezett sérülések nem állnak összefüggésben – tette hozzá dr. Jónás Nándor, aki egyelőre ettől részletesebben nem kívánt beszélni az ügy részleteiről.

Két társaság vitája fajult dulakodássá Badacsonyban tavaly szeptemberben. Az első hírek szerint a szóváltás hátterében az állt, hogy a vendégmunkásként dolgozó két szabolcsi férfi, S. Norbert és H. János a behajtani tilos tábla ellenére szeretett volna arra a parkolóhelyre állni, ahol H. Csabáék társasága beszélgetett. Eddig tisztázatlan körülmények között a dulakodásban a borászként ismert badacsonyi férfi a földre rogyott. Bár 40 percen keresztül próbálták újraéleszteni a közeli szórakozóhely biztonsági őrei, életét már nem lehetett megmenteni: a helyszínen elhunyt.

Az eset után a szabolcsi férfiak autóval próbálták elhagyni a helyszínt, ám a sofőr az autót az árokba vezette, így a zsaruknak sikerült elfogni őket. Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt büntetőeljárást indított – írja a blikk.hu.