Fordulat Hévízen: átalakult a vendégkör (termalonline.hu)

A korábbi esztendőkben a külföldi turisták domináltak a Tófürdőjéről ismert üdülőhelyen, jelenleg azonban tízből kilenc vendég belföldről érkezik Hévízre – olvasható a termalonline.hu-n.

Jó tíz évvel ezelőtt még a Hévízre látogató vendégeknek kevesebb mint egyharmada volt belföldi turista. A településnek kifejezett célja volt, hogy több hazai vendégek csalogasson az üdülőhelyre, ami sikerrel is járt, így az elmúlt esztendőben már nagyjából 60-40 százalékot tett ki a külföldi és a magyar vendégek aránya. Azaz még mindig a külföldiek voltak többségben, de nagyot nőtt a belföldi turisták részaránya.

A koronavírus-járvány ebben is drasztikus változást hozott. A Hévíz Televízió friss tudósítása szerint idén nyáron már egyértelműen a hazai vendégkör dominál Hévízen. Az egyik szállodában például arról számoltak be, hogy náluk a vendégek 90 százaléka Magyarországról érkezett.

Persze a külföldiek csökkenő aránya annyiból nem ideális, hogy ők jellemzően hosszabb időt töltenek Hévízen. A magyar vendégkör inkább 4-5 napot, maximum egy hetet marad az üdülőhelyen. Viszont szerencsére a szomszédos országokból, különösen Ausztriából, Szlovákiából azért már egyre több turista látogat el Hévízre, ha lassan is, de növekszik az arányuk.

A hazai vendégek számára azért is lehet ideális választás Hévíz, mert közel a Balaton, így akár oda is tervezhetnek kirándulásokat. Ugyanakkor Hévízen a hűvösebb időben is tudnak fürdeni – írja cikkében a termalonline.hu, egy túralehetőséget is ajánlva az olvasónak.

A Hévízi Televízió is beszámolt a jelentős változásról.