Fonyódon felújították az óvodát és bölcsődét

Fonyód Város Önkormányzata közleményben tájékoztatott arról, hogy befejeződtek az óvoda és bölcsőde bővítési és felújítási munkálatai, amelyet pályázati támogatásból, valamint önkormányzati önerőből valósítottak meg.

Pénteken adták át az Európai Unió által mintegy 90 millió forint értékben finanszírozott, TOP-os pályázat keretében felújított és bővített óvodát és bölcsődét Fonyódon. A munkálatokhoz az önkormányzat biztosított önerőt.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a város óvodai és bölcsődei épületének modernizálása, korszerűsítése, kibővítése volt.

„Ezzel az óvoda teljes felújítása és bővítése is megtörtént, gyakorlatilag a falakon kívül minden megújult: a villanyhálózattól a padlóburkolatig, a fűtés korszerűsítésétől a hőszigetelésig. A belső világítótestek cseréje is megtörtént a modernizálás érdekében. Az épület északi szárnyában új helyiségeket alakítottak ki: az intézmény egy tornateremmel bővült, amelyre már nagy szükség volt. Új irodahelyiségekkel és raktárakkal is kiegészítették az épületet” – áll a város közleményében.

A beruházás keretében a bölcsődében új csoportszobát hoztak létre, ezzel a férőhelyek számát is bővítették.

További információk: fonyod.hu