Folytatódik a Kvassay sétány partvédőmű felújítása

Újabb sikeres pályázatnak köszönhetően kezdődhet el a Kvassay sétány partvédőmű II. ütemének rekonstrukciója jövő tavasszal. A kikötőtől nyugatra húzódó szakasz felújítása novemberben ért véget, ezúttal a  Fesztivál térig történik meg a helyreállítás.

A 160 méter hosszú szakasz egyes részein a burkolat erősen megbomlott, a víz és a jég eróziós hatására a kőszórás hiányos.  A felújítás során a kiüregesedett szakaszok kivésése szükséges. A betonba ágyazott terméskő berakásával az eredeti állapot helyreállítható – írja Balatonföldvár önkormányzati honlapja. Az újonnan kialakított védőmű gátolja majd a jég és a víz hullámzásából eredő parterózió romboló, károsító tevékenységét, és hozzájárul a mögötte húzódó homokos, fövenyes terület kedvezőbb használhatóságához.

2018-ban a Balaton Fejlesztési Tanács tizenegy millió forintos támogatásával, ugyanennyi önerő biztosítása mellett a védőmű északkeleti íves szakasza már megújult. Most a korábbihoz hasonlóan pályázati és saját forrásból több mint 20 millió forintból egészen a Fesztivál térig történik meg a helyreállítás.

Fotó: balatonfoldvar.hu