Folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat

Mostanáig mintegy 3000 alkalommal végeztek permetezős fertőtlenítést a MÁV szerelvényein. Az elővárosi járműveket követően országos szintre terjesztették ki a rendszert, így péntektől a jelenleg üzemben lévő 1814 járművet – személykocsikat és a motorvonatokat is – napi szinten fertőtlenítik.

A zárófertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. A három budapesti fejpályaudvar mellett az országban összesen 39 helyen tudják elvégezni a kocsik teljes fertőtlenítését. Az országos lefedettségű rendszer kialakításának köszönhetően mától a teljes járműpark napi szintű fertőtlenítése biztosított.

A kocsik magas szintű fertőtlenítésén túl, március 16. hétfőtől kezdődően, fokozatosan a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken is biztosítják a kézfertőtlenítő lehetőséget az utazóközönségnek is. A vasúttársaság a pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítja – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t közleményben a MÁV.