Fokozott rendőri jelenlét a Balaton parton (sonline.hu)

A balatoni közbiztonság növelése érdekében rendőröket vezényelnek ezen a nyáron is a vízpartra Somogy megye többi részéről. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság két éve új koncepciót követ, a területéhez tartozó 74 kilométeres partszakaszt egységként kezeli.

Az idegenforgalmi szezonban a Siófoki Rendőrkapitányságon Műveletirányító Központ működik, ahonnan – szükség esetén átcsoportosítják – irányítják, felügyelik a bűnügyi és rendészeti állományt – közölte a sonline.hu-val a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata. A fokozott rendőri figyelem azért is indokolt nyáron, mert ilyenkor a tóparti települések lakossága sokszorosára duzzad köszönhetően a magyar tengert élvező turistáknak.

Azt ígérik: a rendőrök a közrend és közbiztonság fenntartása mellett segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló magyar és külföldi állampolgároknak, s már a jelenlétükkel is erősítik a szubjektív biztonságérzetet.  A közbiztonságra vonatkozó elemzéseik alapján szervezik a szolgálatellátást – tették hozzá. Természetesen ahhoz, hogy mindenütt ott legyenek a rend őrei, át kell csoportosítani erőiket. A főkapitányságról, a kaposvári, a barcsi és a nagyatádi kapitányságokról is érkezhetnek rendőrök a Balatonhoz és a Készenléti Rendőrség is kész megerősítő erőt biztosítani a turisztikai főszezonban.

Az átvezényelt rendőrök számát az határozza meg, miként elemzi és értékeli a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a közbiztonság helyzetét.

A már említett térségekből évek óta vezényelnek a Balatonhoz rendőröket, de az érintett települések polgármesterei szerint ez eddig nem okozott zavart a helyi közbiztonságban.