Fokozott ellenőrzéseket tartottak a Balaton partján

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján elrendelt fokozott ellenőrzést végeztek a zalai rendőrök a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. augusztus 8-án 22 órától augusztus 9-én 6 óráig. A koncentrált bűnügyi és közlekedésrendészeti ellenőrzések célja az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a közrend és a közbiztonság fenntartása, a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények és a szórakozóhelyek rendjének biztosítása volt. 

A fokozott ellenőrzésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Katasztrófavédelem Keszthelyi kirendeltségének munkatársai, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Keszthelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa és a Polgárőrség tagjai vettek részt – írja honlapján a rendőrség.

A rendőrök 107 magyar és 4 külföldi hatósági jelzésű járművet ellenőriztek, ebből két jármű vezetőjének esetében ittas járművezetés miatt intézkedtek, vezetői engedélyüket elvették. Az akció ideje alatt 6 személyt fogtak el, közlekedési szabálysértések miatt 5 közlekedőnek helyszíni bírságot szabtak ki. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

A nyaralók biztonságos és gondtalan pihenése érdekében az egyenruhások a jövőben is folytatják a fokozott ellenőrzéseket.